1 Jun 2016

Jaffa Dessert

Jaffa Desert u Čaši


Uvek sam u potrazi za brzim desertom, koji će moći da se spremi za par minuta a ujedno će objediniti moje omiljene sastojke. Kako sam veliki ljubitelj Jaffa keksa, tako je i ovaj desert u čaši nastao upravo vođen tim pravilom. :) Ono što ga čini veoma privlačnim je i sam način serviranja, jer se ređa naizmenično čokoladna strana pa strana biskvita, što u preseku deluje odlično.

Svakako da možete napraviti i tortu na osnovu ovih sastojaka, ali ako prosto želite da to bude manja porcija, onda je ovo super predlog. Sve što će vam biti potrebno je Jaffa keks i mleko, a ono što ćete dobiti na kraju će vas jednostavno oduševiti. Ako vam sve ovo zvuči dovoljno dobro da imate želju da probate, pratite sledeći recept.

Jaffa Desert u casi
Jaffa Desert u Čaši

Za pripremu ovog ukusnog deserta u čaši biće vam potrebno sledeće:
  • 150 gr Jaffa keksa
  • 300 ml mleka
  • 3 kašike šećera
I još treba:
  • 100 ml slatke pavlake
  • čokolada

Priprema:

Ovo je porcija za dve čaše. Potrebno je ređati jaffa keks tako što će na dno čaše stavljati naizmenično prvo čokoladnu stranu keksa, pa onda drugu stranu keksa dok ne dođete do vrha čaše. Zatim na šporetu zagrejati mleko i šećer pa sipati u čaše. Biskviti će se dovoljno natopitii izgledaće jako dekorativno.

Umutiti slatku pavlaku pa dekorisati ovaj desert. Možete i otopiti čokoladu pa sipati preko. Ostavite u fižideru na pola sata da se ohladi, pa onda uživajte u ovom ukusnom desertu.

Prijatno!

No comments:

Post a Comment