10 Dec 2017

Chocolate Honey Cake

Čokoladna torta sa medenim koricama


Kako je počeo period slava, i takođe period posta, sve više pretraga je u kontekstu posnih torti, a pošto je takve torte jako teško pronaći, u smislu da budu zaista lepe i izdašne, ja ću se potruditi da vam predstavim neke svoje omiljene torte. Moj favorit, koji godinama unazad pravim, i koji nikad ne preskočim je Torta sa višnjama. Međutim, kako mnogi ljudi nisu ljubitelji voćnih, već onih jačih, čokoladnih torti, i za njih sam našla rešenje, a to je ova torta.

Torta koja je prikupila sve simpatije gostiju, za čiju mi je pripremu bilo potrebno nekih 15-20 min i  koja nimalo ne liči na posnu - da, to je ova torta! Ako vam njen izgled i sama činjenica da je skroz kremasta i čokoladna nisu dovoljni, onda uzmite u obzir i sledeće: ne peče se, ne kuva se fil i ne nije sa keksom. Ako već sad imam vašu pažnju, onda nastavite sa čitanjem recepta, jer verujem da će se uskoro naći i kod vas na slavskim trpezama.

Čokoladna torta sa medenim koricama
Čokoladna torta sa medenim koricama


Za pripremu ove torte biće vam potrebno:
  • pakovanje medenih korica
  • 500 gr šlaga
  • 500 gr margarina
  • 120 gr kakaoa
  • 250 gr šećera u prahu
  • 100 ml sojinog mleka

Glazura:
  • 200 gr čokolade
  • 100 ml sojinog mleka
Za natapanje kora:
  • 200 ml sojinog mleka


Priprema: 


Kao što već napomenuh, ovde neće biti pečenja i kuvanja, jedino će vam trebati mikser kako bi dobro umutili sastojke. Najpre margarin sobne temperature krenite da mutite, a onda postepeno dodajte prah šećer. Ovde je cela stvar u postepenom dodavanju sastojaka. Nakon toga dodajte malo kakaoa, nastavite da mutite pa onda opet prah šećer, pa kakao i tako naizmenično. Polako dodajte po malo sojinog mleka i videćete kako se masa uvećava. Nastavite opet naizmenično da dodajete sastojke, dok ih sve ne utrošite.

Šlag umutite sa kiselom vodom.

Kore *4, natopite sa sojinim mlekom.


Ređanje:


kora, čokoladni fil, šlag, 
kora čokoladni fil, šlag, 
kora čokoladni fil, šlag, 
kora čokoladni fil, šlag.

Za glazuru u mikrotalasnoj stavite posudu sa čokoladom i sojinim mlekom, na 15s. Izvadite i nastavite da mešate dok ne dobijete sjajnu glazuru. Sipajte preko torte i ostavite da se stegne.

Prijatno!

3 comments: