3 Apr 2016

Cake Pops

Kuglice na štapiću

Sećam se, kada sam prvi put videla Cake Pops, pre par godina, nisam mogla da se otrgnem utisku a da ih ne probam. Zanimljivo je kako mala inovacija može doprinetu uspehu neke poslastice, a to su u ovom slučaju bili štapići. Činjenica je da su to slatke kuglice, koje se većinom prave po domaćinstvima u Srbiji, za razna slavlja, svi znamo da su kuglice nezaobilazne u kategoriji sitnih kolača.

Medjutim ko bi odoleo tim istim kuglicama kad su još na štapiću, još prelivene čokoladom i posute mrvicama u boji? Znam, niko. Prvobitan razlog nastanka Cake Popsa je neupotrebljivost ostataka od torte, i kako bi ti ostaci našli primenu, nastale su ove čuvene kuglice na štapiću. To mi je zvučalo čudno, moram priznati, nikada nisam imala neupotrebljive ostatke torte. Tako je, pojela bih :)

Kako bih izbegla činjenicu da pečem koru pa da je smrvim, našla sam jednostavniji način, iskoristila sam mlevenu plazmu i ispalo je odlično.

cake-pops
Cake Pops

Za pripremu Cake Popsa biće vam potrebno sledeće:
  • 300 gr mlevene plazme
  • 200 gr margarina
  • 100 gr prah šećera
  • 6 kašika soka od pomorandže

I još će vam trebati:
  • 200 gr čokolade
  • 3 kašike ulja
  • mrvice za posipanje
  • štapići

Priprema:

Margarin, sobne temperature, dobro sjediniti sa prah šećerom. Dodati u to plazmu, i sok od pomorandže pa umesiti smesu koja će biti taman takve gustine da ćete moći da vadite kuglice. Vaditi kuglice i ređati na tacnu preko koje ste stavili pek papir. Od ove smese ja sam dobila 50 kuglica.

Otopite čokoladu u mikrotalasnoj i dodajte ulje, dobro promašajte.

Vrh štapića umočiti u čokoladu pa staviti štapić u kuglicu koje ostaju na pek papiru. Tako uraditi za svaku i kada je gotovo tacnu sa kuglicama stavite u frižider, minimum 1h, ovo je ključan korak, mora dobro sve da se ohladi.

Nakon tog vremena, istu onu čokoladu ako se stegla za to vreme, malo otopiti  i sad kuglicu na štapiću umočiti u čokoladu, otresti višak čokolade, posuti mrvicama, pa zabosti štapić u stiropor.

P.S
Kako je vreme posta ovo može biti i posna verzija samo uzmite posnu mlevenu plazmu i posnu čokoladu.

Prijatno!
Cake Pops


1 comment:

  1. Ovo deluje preukusno i divno na izgled i to moram napraviti ako dobijem ove modlice :-)

    ReplyDelete