27 Oct 2016

How to Make a Wedding Cake

Kako napraviti mladenačku tortuZa ovaj blog post imala sam nameru da snimim video tutorijal, ali kao što sam naziv kaže, u pitanju je mladenačka torta, pa nisam imala baš puno vremena. To nije razlog da vam sad ne objasnim čitavu proceduru pripreme ove, tako posebne torte. Dok sam i sama istraživala faktore kojih treba da se pridržavam prilikom same izrade, pomislila sam da možda još neko pokušava ovakav poduhvat, pa da pomognem. :)

Što se tiče samog izbora torti, mladenci kojima je torta i bila namenjena, mogli su da isprobaju sve moje torte i da se odluče za tri, koje su po njihovom ukusu bile najbolje. Izbor je pao na sledeće torte: Torta sa Negro Bombonama, Torta sa lešnicima, Torta sa dekoracijom sladoleda koji se topi.

Svakako da je morala da se uradi modifikacija mera, jer su torte bile veće nego u prvobitnoj verziji. Prva torta imala je prečnik 34cm, sledeća koja je išla na nju bila je prečnika 28cm, i na vrhu je bila torta prečnika 24cm. Jedina da kažem teža stvar ovde, bila je da se ispeku tolike kore, ali na kraju torta je ispala ogromna i što je najbitnije preukusna, a ako želite da saznate kako da napravite istu pratite sledeći recept.

Torta sa Negro bombonama
Torta sa Negro bombonama

Ono što je bitno napomenuti je da morate imati policu za tortu, koja će imati stub kao potporu za celu tortu, a takođe između spratova morate imati držače, torte ne smeju da se oslanjaju jedna na drugu već na držače. Kao podlogu za torte ja sam koristila ove srebrne kartonske podloge, a između spratova, u drveni stub sam stavljala metalne štapiće. Nazvaćemo ovu policu mojim izumom. :)

Kartonske podloge za tortu
Kartonske podloge za tortu
Polica za tortu
Polica za tortu

Priprema torti:Prva torta je bila Torta sa dekoracijom sladoleda koji se topi, ove mere pomnožite sa 3. Kako je njen prečnik 34cm, mere su bile malo veće, pekla sam 6 korica, i plus sam dodavala višnje između kora. Kada je torta gotova premažite je sa šlagom, u boji koju budete želeli, ja sam koristila ljubičastu.

Druga torta je Torta sa lešnicima, i njene mere pomnožite sa 2,5, i pecite 6 kora u plehu prečnika 28cm. Kada je torta gotova premažite je sa šlagom.

Treća torta je Torta sa Negro bombonama. Ovde će mere ostati iste kao što je na linku, samo što ćete peći 3 bele i 2 crne kore. Na kraju tortu završite sa šlagom.

Ređanje:Svakoj torti morate produbiti sredinu kako bi stub prošao. Nakon što spustite prvu tortu, postavite držače tik iznad nje, a potom spustite drugu tortu, onda opet držači, pa treću tortu. Ti prelazi se neće videti.

Dekoracija:Ja sam koristila standardnu dekoraciju šlagom, i detaljima doprinela konačnom izgledu. Kako su mladenci hteli da to deluje čokoladno, prelila sam tortu čokoladnim ganašem, tako što sam otopila 450gr crne čokolade sa 200 ml slatke pavlake, i napravila efekat slivanja čokolade niz tortu.


Takođe, tortu možete dekorisati sa fondanom, i ukrasiti sa cake topperom, koji je u ovom slučaju bio jako zanimljiv i verujte da je privukao pažnju prisutnih. Ja sam ga kupila na ovoj fb-stranici gde možete pronaći veliki izbor vrhova za tortu -cake toppersa, po veoma pristupačnoj ceni a sa druge strane kvalitet vam je zagarantovan. Svaka preporuka.

Evo kako je to izgledalo u oba slučaja:

Mladenačka torta
Mladenačka torta


Mladenačka torta
Mladenačka torta

Nadam se da vam je ovo objašnjenje bilo korisno, i da ste videli koliko se posla zapravo krije iza ove najomiljenije torte na svadbama. Ali na kraju, prelep je osećaj kada znate da ste nekome ulepšali tako važan dan. Prijatno!No comments:

Post a Comment