11 Oct 2016

Strawberry Vanilla Biscuit Cake

Jagoda - Vanila Keks Torta


Ideja za ovu tortu stvorila se sasvim slučajno jer sam u prolazu spazila pakovanje pudinga od vanile i jagode, i onda sam pomislila - ovo je baš super za ljude koji su neodlučni koji bi ukus pre probali. Kao i uvek, našla sam praktično rešenje - upotrebiću oba, a jedan ukus biće komplementaran ovom drugu, a tako je i ispalo. :)

Da ne pravim neku posebnu priču oko torte sa keksom, da veoma je jednostavno da se napravi, ne peče se ništa a jako je neobična torta i ukusna. Čak nisam ni šlag stavljala, bio je višak u ovom slučaju. Kako bih napravila makar malo posla oko ovako jednostavne torte, odlučila sam da je stavim u pravougaoni kalup, kako bi ispalao zanimljivo, i ceo kalup sam obložila sa keksom. Zato, pratite recept ispod kako bi videli postupak pripreme ove neobične torte.


Jagoda - Vanila Keks Torta
Jagoda - Vanila Keks Torta


Za pripremu će vam biti potrebno sledeće:
  • 300 gr Petit Keksa
  • 80 gr pudinga od jagode
  • 80 gr pudinga od vanile
  • 1l mleka
  • 250 gr margarina 
  • 100 gr prah šećera
  • 400 gr šećera
  • 200 ml mleka

 

Priprema:


Najpre je potrebno pripremiti puding tako što ćete odvojeno skuvati puding od vanile i puding od jagode. Dodatnih 200 ml mleka ćete koristiti kasnije za natapanje keksa.

1l mleka skuvajte da provri, stavite šećer, i podelite u dve šerpe, a prethodno razmućen vanila puding sa malo vode (tako da nema grudvica) sipajte u šerpu i mešajte da se zgusne. Isto ponovite i sa pudingom od jagode.
Jagoda - Vanila Keks Torta
Jagoda - Vanila Keks Torta

Dok se puding hladi, umutite penasto margarin sa prah šećerom, a potom podelite na dva dela. Kada se puding od vanile prohladio, kašiku po kašiku, sjedinite sa polovinom umućenog margarina neprestano muteći mikserom. Isto važi i za puding od jagode.

Ređanje:


Ja sam koristila kalup pravougaonog oblika, što nije neophodno, možete jednostavno ređati na tacnu. Kako sam koristila kalup prethodno sam ga obložila sa rastegljivom folijom kako bi kasnije bilo lakše za tortu da ispadne iz kalupa kada se okrene.

Keks samo provucite kroz mleko i ređajte po dnu i uz ivicu kalupa, a onda dodajte polovinu pudinga od jagode, zatim poređajte red keksa, onda polovina pudinga od vanile, opet red keksa, pa druga polovina pudinga od jagode, red keksa i druga polovina vanila pudinga. Završite tortu sa keksom.

Ostavite u frižuder da se torta stegne, a potom kalup prevrnite i dobićete jednu veoma neobičnu tortu. Mene je najviše podsetila na kriške hleba, jer tako se i seče. :)

Jagoda - Vanila Keks Torta
Jagoda - Vanila Keks Torta
Jagoda - Vanila Keks Torta
Jagoda - Vanila Keks Torta

No comments:

Post a Comment