7 Oct 2016

Chocolate banana roll

Rolat sa krem bananicamaZnam da je ovo rolat koji svi vole da prave, prvenstveno jer se sastoji od mlevenog keksa i krem bananica, što je apsolutno nepogrešiva kombinacija, drugo jer nije potrebno pečenje, i treće izgleda prelepo. Ono što je meni uvek smetalo je to da u jednom parčetu ima samo delić krem bananice što nije u redu ako ste istinski ljubitelj istih. :) Zato sam ja dodala više njih u rolat, za svaki slučaj.

Kako ovaj rolat spada u kategoriju sitnih kolača, tj. nezaobilaznih na slavskoj trpezi, nije na odmet da imate pri ruci jedan ovakav recept. Zaista se pravi za pet minuta, a može biti i posna verzija jer svakako postoje i posne krem bananice. Ukoliko želite da saznate kako da napravite ovaj veoma neobičan rolat koji će svima privući pažnju, pratite sledeći recept.

Rolat sa krem bananicama
Rolat sa krem bananicama

Za pripremu ovog rolata bice vam potrebno sledeće:
  • 400 gr mlevenog keksa
  • 200 ml soka od pomorandže
  • 1 kašika ruma
  • 100 gr prah šećera
  • 1 kašika meda
  • 15 krem bananica

Priprema:

Mleveni keks pomešajte sa sokom od pomorandže i dodajte prah šećer, kašiku meda i kašiku ruma. Dobićete masu koja će biti pogodna da se istanji. Koristite celofan kako bi vam bilo lakše, dakle na celofanu rastanjite smesu oklagijom, poređajte krem bananice ja sam stavljala 3x5 krem bananica i uvijala rolat.

Ostavite rolat u frižideru da odstoji a onda po želji možete premazati sa istopljenom čokoladom ili ostaviti takav kakav jeste i jednostavno ga iseći i diviti se izgledu i ukusu istog.

Prijatno!
Rolat sa krem bananicama
Rolat sa krem bananicama

No comments:

Post a Comment