3 Oct 2016

Pancake Cake

Torta od palačinki


Ako postoji išta lakše od same pripreme palačinki onda je to ova torta, jer se izostavlja samo jedan korak a to je savijanje istih. Sve što je potrebno kod ove torte da se uradi, je da ispečete palačinke i da ih poredjate na gomilu, sa nekim filom između, bilo da je to krem, plazma, džem, orasi itd., zapravo sve ono što uvek i stavljate kada pečete palačinke. Samo što ih u ovom slučaju nećete savijati, serviraćete kao tortu, i da, oduševiće vas činjenica kako će biti odlično.

Nepisano je pravilo da svi vole palačinke, a tome verovatno doprinosi činjenica da uvek možete izabrati sa čime će biti. Ne znam da li i kod vas važi ono pravilo, jedna osoba peče palačinke, druga maže palčinke, a treća jede palačinke, ali u ovom slučaju sve to sad može da uradi samo jedna osoba. :) Recept koji uskoro sledi biće dovoljan za 30 palačinki, mada sam jednom rekla da moram napraviti i tortu od 100 palačinki, a za to će verovatno biti neki video uskoro. :)

Torta od Palačinki - Pancake Cake
Torta od Palačinki - Pancake Cake


Za pripremu ove torte biće vam potrebno sledeće:
  • 3 jaja
  • 300 ml ulja
  • 550 gr brašna
  • 500 ml vode
  • 500 ml mleka
  • fil po želji (krem, džem)

 

Pripremea:


Pripremiti samu smesu za palačinke nije nikakava mudrost, samo je potrebno da umutite jaja, dodate brašno, ulje, vodu i mleko i dobro umutite tako da nema grudvica. Malo smese sipajte u tiganj i pecite dok ne počne da se odvaja od ivica a onda prevrnite na drugu stranu. Ispečenu palačinku stavite na tanjir stavite malo krema i mlevenu Plazmu po želji, pa preklopite drugom palačinkom koju ste ispekli i tako redom. Od ove smese dobićete 30 palačinki.

Kada ste ispekli sve palačinke i složili tortu, ostavite je u frižideru pola sata da odstoji, a potom seći i uživati, u verujem svima, omiljenoj torti.

Prijatno!
Torta od Palačinki - Pancake Cake
Torta od Palačinki - Pancake Cake


No comments:

Post a Comment