25 Sept 2016

Rum Ball

Rum kasato kuglice



Rum i čokolada? Da, to mi je sasvim dovoljno da se zainteresujem za desert. Ja bih u svaki kolač stavljala rum kao dodatak, znam da ne ide baš u svaki kolač ali verovatno me razumete. :) Elem, kako sam pisala već o Čokoladnom Brauniju i napomenula da može biti super osnova za rum kolač to ću sad i objasniti. Ranije sam ove kuglice pravila sa Oreo keksom i bile su super, a onda mi je ostalo par ovih braunija i ideja se stvorila. Tih par braunija sam izmrvila, pomešala sa rumom oblikovala kuglice i prelila čokoladom. Rezultat je bio fantastičan jer je ukus identičan kao - Rum Kasato.

Nije neophodno da pravite kuglice, to mogu biti i štanglice, uglavnom, oduševiće vas činjenica kako podseća na čuveni Rum Kasato desert. Ako poznajete nekoga ko je ljubitelj istih ili ste i sami ljubitelj ovog deserta predlažem da isprobate ove kuglice, koje se prave veoma brzo i nestaju istom brzinom. Veoma važna napomena - nikad nije previše ruma. :) Recept sledi.

Rum kasato kuglice
Rum kasato kuglice


Za pripremu ovih kuglica biće vam potrebno:
  • 3-4 kocke čokoladnog braunija
  • 2 kašike ruma
  • 50 ml vode
  • 70 gr šećera 
  • 200 gr čokolade
  • 2 kašike ulja

Priprema:

U šerpicu stavite vodu i šećer i ostavite da provri, a onda dodajte izmrvljeni brauni u to, 2 kašike ruma i dobro izmešati tako da dobijete masu pogodnu za oblikovanje kuglice (po potrebi dodajte vode). Tek kada se masa dobro ohladi, možete oblikovati kuglice.

Od ohlađene mase oblikovati kuglice. Čokoladu otopite na pari ili u mikrotalasnoj pa dodajte 2 kašike ulja. Kuglice provucite kroz čokoladu uz pomoć dve viljuške pa ostavite da se čokolada stegne.

Nakon toga uživajte u savršenom ukusu ruma i čokolade, koji vam ove kuglice mogu pružiti.
Prijatno!
Rum kasato kuglice
Rum kasato kuglice

Rum kasato kuglice
Rum kasato kuglice

No comments:

Post a Comment