10 Sept 2016

Raffaello

Raffaello kugliceMeni su Raffaello kuglice prva asocijacija na sitne kolače, koji se prave za slavu. To je i bio moj prvi susret sa ovim, kasnije postalim omiljenim domaćim kuglicama, koje verno dočaravaju onu kupovnu verziju. Još kao mala stalno sam ih pravila, prvo zato što su lake za pripremu, drugo obično deca dobiju takva zaduženja, da prave neke kuglice u moru sitnih kolača.

Ove kuglice svako može da napravi, ne zahtevaju ni puno vašeg vremena, niti se sastoje iz velikog broja satojaka, a dobićete verovatno najbolju verziju ovih kuglica koju ste probali do sad. Ono što bih ja dodala kao predlog ako hoćete da improvizujete, umesto standardnog običaja da u njih stavljate lešnike, možete koristiti M&M bombone, jako lepo izgleda, zato što su one šarene pa je odličan vizuelni efekat. Ukoliko želite da isprobate ove čuvene kuglice koje se prave za 5 minuta, pratite sledeći recept.
Raffaello kuglice
Raffaello kugliceZa pripremu ovih kuglica biće vam potrebno sledeće:
  • 250 ml vode
  • 5 kašika gustina
  • 150 gr šećera
  • 125 gr margarina
  • 150 gr kokosa
I još treba:
  • lešnici ili M&M bombonice

 

Priprema:


Gustin i vodu pomešati tako da nema grudvica, pa sipati u šerpu i kuvati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre pa dodati šećer i margarin. Sve dobro izmešati da se sjedini i onda dodati 100 gr kokosa.

Od ove smese, kada se malo prohladi, oblikovati kuglice u koje ćete stavljati po želji lešnike ili šarene bombonice a onda ih uvaljati u kokosovo brašno (50gr).

Kao što sam napomenula sama priprema je jako laka i zahteva minimum vremena, a dobićete, pa malo je reći savršene kuglice koje ćete verujem prepustiti deci da oblikuju, jer tu je prava zabava.

Prijatno!

Raffaello kuglice
Raffaello kuglice

No comments:

Post a Comment