18 Sept 2016

Chocolate Brownie

Čokoladni BrauniNe tako često, ali s vremena na vreme, napravim ovako jak i sočan čokoladni kolač, koji predstavlja pravo zadovoljstvo za čokoljupce. Mada i za one koji to nisu. Originalno, nastao je krajem 19-og. veka, a strukturom predstavlja kombinaciju torte i keksića, a servira se uz sladoled ili šlag. Ja bih predložila i kafu uz to. :)

Recept koji ćete uskoro videti, ne zahteva ni puno vremena, ni puno sastojaka a ne zahteva ni mikser čak. Bitan je jedino redosled kada se mešaju sastojci kako bi se sve lepo sjedinilo. Uvek se čokoladni brauni seče na kocke, ali možete od ove mase ispeći i mafine, ukoliko više volite takav način serviranja. Recept sledi.
Čokoladni brauni
Čokoladni brauniZa pripremu čokoladnog braunija biće vam potrebno sledeće:
  • 115 gr margarina
  • 250 gr šećera
  • 180 gr kakaoa
  • prstohvat soli
  • 2 jaja
  • 150 gr brašna

 

Priprema:


Kao što sam već napomenula, za pripremu vam neće biti potreban mikser možete i uz pomoć viljuške umutiti sastojke. Najpre je potrebno sjediniti kakao i šećer, pa tome dodati otopljeni margarin. Mešati tako da se sve lepo sjedini, dodati prstohvat soli, a potom i jedno po jedno jaje. Tek kada se sve lepo sjedinilo, umešati brašno.

Izručiti smesu u manji pleh obložen pek papirom i peći na 180ºC.
Kada je pečen, čokoladni brauni dobro ohladiti i seći na kocke, pa servirati uz sladoled, šlag i neizostavnu kafu. Uživanje je zagarantovano.

Prijatno!


Čokoladni brauni
Čokoladni brauni

Čokoladni brauni
Čokoladni brauni

P.S. Ovaj čokoladni brauni je odlična baza za Rum kasato kolač koji možete očekivati uskoro na blogu.

No comments:

Post a Comment