9 Aug 2016

Raspberry Pie

Pita sa Malinama (Video)



Verovatno ne prva asocijacija na pitu kakve inače pravimo, nema kora, savijanja i slično, pa bih je nazvala i modernom pitom. U suštini pravi se neverovatno brzo, potrebno vam je samo par sastojaka za čisto savršenstvo. Ideja za njen nastanak potekla je od činjenice da mnogo volim Milka čokolade i Plazmu, pa sam na neki način htela da ih objedinim u jednom desertu. Kao odličan dodatak slatkišima maline su zvučale kao odličan spoj, i zaista su bile, jer rezultat je bio i više nego fantastičan.

Ovo bi bio i super predlog za neke dečije proslave, jer čini mi se da bi deca ovo pojela za tren, pogotovu što primamljivo izgleda, ako izumemo ukus Plazme i čokolade. Dodatni plus celoj priči je i to što se ova pita ne peče, tako da dobićete gotovu pitu za nekoliko minuta. Da ceo postupak pripreme bude još jednostavniji pripremila sam vam i video snimak celokupnog procesa pripreme. Zato, da ne dužim mnogo, verovatno sa nestrpljenjem očekujete recept, koji sledi.


Pita sa Malinama - Raspberry Pie
Pita sa Malinama - Raspberry Pie


Za pripremu ove pite biće vam potreno sledeće:
  • 300 gr mlevene Plazme
  • 180 gr maslaca
  • 300 gr Milka čokolade
  • 100 ml slatke pavlake
  • 150 gr umućenog šlaga
  • ukrasne mrvice
  • Maline

 

Priprema:


Maslac otopite, pa sjedinite sa mlevenom Plazmom, po potrebi možete dodati kašiku mleka da bi dobili masu koja će moći da se rastanji u plehu. Ja sam koristila pleh sa pomičnim dnom, tako da sam masu rasporedila i uz obruč od pleha.

Zatim je potrebno pripremiti čokoladni fil tako što ćete u posudi izlomiti čokoladu (ja sam koristila Milku sa ukusom jagode ali u principu može bilo koja čokolada) i preliti sa slatkom pavlakom pa staviti u mikrotalasnu na 30s, nakon toga dobro promešajte kako bi dobili glatku masu.

Izručite masu u pleh i ostavite u frižideru na 10 min, jer ovaj čokoadni fil se jako brzo stegne. Zatim poređajte maline, i ukrasite sa šlagom i mrvicama.

Najbolji deo je što ovu pitu možete odmah da jedete! I naravno da uživate :)
Prijatno!

Video snimak sa detaljnim upstvom celokupne pripreme:




Pita sa Malinama - Raspberry Pie
Pita sa Malinama - Raspberry Pie
Pita sa Malinama - Raspberry Pie
Pita sa Malinama - Raspberry Pie

No comments:

Post a Comment