31 Jul 2016

Nutella Cake

Nutella Torta


Kada je u pitanju torta koja se napravi za manje od pola sata, a ukusom osvoji zauvek, ne bih se puno dvoumila da izaberem jednu a to je upravo ova - Nutella Torta. Zaista je tako, kad god bih bila u žurbi da napravim neku sočnu, čokoladnu, a brzu tortu to bi uvek bila ova torta.

Razlog zašto baš ova torta leži u činjenici da se pravi tako što se ispeče jedna kora koja se potom iseče na tri kore, a za vreme dok se peče, skuva se  čokoladni puding i sjedini sa Nutellom. U principu na kraju vam ostaje samo da stavite fil, šlag i torta je spremna. Često ovu tortu nazivam i torta za iznenadne goste, a s obzirom na ukus, svako bi poželeo da bude iznenadni gost. :)

Nije samo brzina pripreme presudna ovde, ukus je ono što se izdvaja, jer mekane korice u kombinaciji sa čokoladnim filom garantuju čist užitak. Ukoliko želite da saznate kako da napravite ovu najsočniju Nutella tortu, pratite recept koji sledi.

Nutella Torta
Nutella Torta



Za pripremu biće vam potrebno sledeće:
Kora:
  • 10 jaja
  • 7 kašika šećera
  • 8 kašika brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 12 gr praška za pecivo
Fil:
  • 700 ml mleka
  • 80 gr pudinga od čokolade
  • 6 kašika šećera
  • 1 kašika gustina
  • 250 gr margarina
  • 250 gr Nutelle
  • 200 gr šlaga

Priprema:


Belanca penasto umutite sa šećerom, pa im dodajte žumanca, kakao, brašno i prašak za pecivo. Sipati smesu u pleh koji ste obložili pek papirom i peći na 180ºC. Kada je kora pečena prerezati je vodoravno na tri kore.

Za vreme dok se kora peče, možete pripremiti fil tako što ćete u mleko koje je provrilo sipati šećer, a puding i kašiku gustina razmutite sa malo vode tako da nema grudvica i sipajte u mleko. Mešati da se puding skuva a onda skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. Margarin penasto umutite mikserom pa mu, kašiku po kašiku, dodajete ohlađeni puding i tek na kraju umešajte Nutellu.

Šlag umutite sa kiselom vodom.

Ređanje:


Spustite prvu koru, pa je premažite sa trećinom fila a onda sa trećinom šlaga, druga kora isti postupak fil pa šlag i na kraju sa trećom korom ponovite isto. Ukrasite tortu po želji, a onda uživajte. :)

Prijatno!


Nutella Torta
Nutella Torta
Nutella Torta
Nutella Torta

4 comments:

  1. Postovana ,moze li ova torta ici pod fondan? Ako mislite da nije dovoljno cvrsta za fondan,koju biste mi cokoladnu preporucili? Unapred zahvalna Svetlana

    ReplyDelete
  2. Poštovana, može ići pod fondan ali morate završiti korom, tj. ispecite još jednu koru. Od ove mere je dovoljno za 3 kore, ja bih posebno ispekla tu 4-tu koru od 3 jajeta,2 kašike šećera,2.5 kašike brašna, pola kašičice kakaoa i pola kašičice praška za pecivo. To je moj savet :)

    ReplyDelete
  3. Vidjela sam vas profil na instagramu. Dopali su mi se presjeci torti I zeljela bih danas da probam neku da napravim. Da li mi mozete preporuciti sa kojom da pocnem?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga, možete probati sa ovom Nutella tortom, jako je lepa i nije teška za pripremu. Mada sve zavisi šta volite, možete pokušati i sa ovom tortom http://www.poseceriti.com/2016/04/plazma-cake.html
      Pozdrav :)

      Delete