17 Feb 2016

Zabaione

Zabajone

Svako od nas, barem jednom u toku dana, kaže u sebi  ,,Jede mi se nešto slatko'', ili pak naglas u nadi da će ga neko čuti. Surova realnost je da često u kući baš tada, nema ništa slatko. Da li ću imati vašu pažnju ako vam kažem, da za samo pet minuta, i sa samo tri sastojaka možete sebi, ili drugome pomoći u takvim situacijama. Nerealno zvuči znam, ali je istinito, i zato da se bacimo na posao.

Danas za vas imam jedan italijanski desert - Zabajone, koji će vas sigurno oboriti sa nogu ali ne zbog vina koje ima u sebi. Činjenica je da se toliko brzo i lako pravi, a ukus je toliko prefinjen, da će vam ovo postati zaista jedan od deserta koje ćete praviti kada vam se jede nešto slatko.



Zabajone - Zabaione


Ovaj desert predstavlja kombinaciju ukusne kreme od jaja, šećera i slatkog vina. Možete ga servirati u čaši, ili na tanjiru, dodati voće po želji ili piškote, izbor je na vama. Ja sam iskombinovala sa kupinama, a mogu biti i jagode, maline, višnje...

Ono što je potrebno za pripremu ove poslastice:
zabaione_zabajone
Zabajone - Zabaione
  • 3 žumanceta
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike slatkog vina ( Marsala, Vermuth )

Priprema:

Sipajte vodu u šerpu, i stavite da provri. U drugoj posudi stavite žumanca, šećer i vino. Kada je voda provrila, isključite šporet i spustite posudu na šerpu. Žicom mutite krem na pari, nekih pet minuta. I to je to. Na dno čaše stavite voće po želji, i prelijte ovim kremom.







Prijatno!

zabaione_zabajone
Zabajone - Zabaione

No comments:

Post a Comment