23 Feb 2016

Baked Mini Doughnuts

Mini krofnice

Svi smo mi pomalo Homer Simpson kada su krofne u pitanju, ljubav je neizmerna :). Moram priznati da je u poslednje vreme ta ljubav malo uhvatila maha, jer čini mi se da ih non stop pravim. Nazvaćemo to krofnomanija, a jedino logično objašnjenje za to je : lakoća u pripremi, ne prže se na ulju, savršene  i mekane, ide malo sastojaka, deca ih obožavaju. To poslednje je verovatno i najvažnija stavka, zato savet - napravite deci ove mini krofnice i bićete super heroj za njih. Provereno :)

Za pripremu ovih mini krofnica biće vam potreban aparat za krofnice, i zaista je super investicija ako volite da jedete krofne. Neko voli da jede one klasične što se prže na ulju, neko opet više voli da ih jede kada zna da nisu pržene na ulju. Sve je stvar ukusa, ja ih volim u svim verzijama,  a danas za vas imam ove slatke mini krofnice iz aparata.

baked_mini_doughnuts_mini_krofnice
Mini krofnice - Baked Mini Doughts

Za pripremu vam je potrebno sledeće:
baked_mini_doughnuts_mini_krofnice
Mini krofnice - Baked Mini Doughts
  • 2 jajeta
  • 200 ml ulja
  • 400 ml mleka
  • 450 gr brašna
  • vanilin šećer
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 70 gr šećera

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, vanilom, potom dodati ulje, mleko, i postepeno dodavati brašno i sodu bikarbonu. Dobićete gušću smesu.

Sipati po kašiku smese u svaki deo za krofne, i poklopiti. U proseku potrebno je 3 - 4 min da se ispeku.


Za dekoraciju možete koristiti čokoladu ili šećer, šta god volite. Ja sam ovde koristila šećer u prahu dodala malo limunovog soka, i prehrambene boje. Kao super ideja koju možete primeniti je da ih stavite u čašu i dekorišete sa šlagom. Stvarno izgleda super kada se tako servira.
Prijatno!

baked_mini_doughnuts_mini_krofnice
Mini krofnice - Baked Mini Doughts
krofne
Mini krofnice - Baked Mini Doughts
Takđe, uvek ih možete preliti čokoladom.
Mmmm... Donuts!


No comments:

Post a Comment