5 Feb 2016

Lino lada cake

Lino lada torta

Meni su rođendani oduvek bili najvažniji datumi u godini, i kao mala jedva sam čekala svoj rođendan.  Da se razumemo, volim ja i dalje rođendane, ali tada su bili poseban doživljaj. Celokupna gozba, slana peciva, sokovi, onaj dečiji šampanjac, i na kraju torta koju majka iznese. Ahh vremena :)

Verujte, kada iznesete lepo dekorisanu tortu ispred deteta, oduševljenju nema kraja. Zato se uvek trudite da svojoj deci pravite što lepše torte, jer je to nešto što će im ostati u sećanju. Ja sam sve svoje rođendanske torte, koje je majka pravila, odlično upamtila :).

Shodno tome, danas za vas imam jedan predlog ako želite da svoje mališane oduševite tortom. Veoma laka za pripremu, a deca je prosto obožavaju.  Još ako ste kao i ja ljubitelj lino lade, onda ne časite ni časa više :).


lino_lada_cake_torta
Lino lada torta - Lino lada Cake



Ova torta je plus tematska za blog, i meda i plava boja, još samo da se pošećeri :)
Ako želite da napravite ovu tortu, potrebno je : 

  • 300 gr zlatni pek sa kakaom
  • 150 gr margarina
  • 350 gr lino lade
  • 400 gr šlaga
  • 10 gr želatina
  • 150 gr prah šećera
  • prehrambena boja
  • čokolada za dekoraciju


Priprema:

Samleti keks, pa sa strane odvojiti 50 gr, što će kasnije poslužiti za dekoraciju. Ostatak keksa sjediniti za margarinom koji ste prethodno otopili. Smesu potom, rastanjiti na dno kalupa.
Umutiti šlag sa kiselom vodom. Nakon toga dodati 350 gr lino lade, prah šećer, umutiti i po želji dodati i plavu prehrambenu boju.

Želatin preliti sa malo vode, ostaviti da nabubri pa ga otopiti i odmah dodati u pripremljenu smesu. Sve dobro promešati.

Postaviti obruč od kalupa,i preko keksa koji ste prethodno rastanjili na dno kalupa, izručiti smesu. Potrebno je da torta odstoji u frižideru 5-8 h.

A onda sledi zabavni deo :) Tako je, dekoracija! Onih 50 gr mlevenog keksa kojeg smo odvojili sa strane, posuti preko šablona. U ovom slučaju to su konture medine glave. U međuvremenu čokoladu malo otopiti u mikrotalasnoj pećnici pa staviti u poslastičarski špric i iscrtavati detalje sa najtanjim nastavkom (ja sam dodavala i boje po potrebi).

Kada se detalji dovoljno stegnu, treba ih laganooo spuštati preko medine glave od keksa :)
Da bi sve bilo dosta jasnije, pratite sledeće :

lino_lada_cake_torta
Lino lada torta - Lino lada Cake

Nakon što je torta odstojala u frižideru, skinite obruč i poslužite.
Prijatno!

No comments:

Post a Comment