13 Nov 2016

Tangerine Tart

Tart sa mandarinama



Verovatno vam nikad ne bi palo na pamet da i mandarine mogu biti odličan sastojak u nekoj poslastici, barem meni nije. One su slatke same po sebi, i nekako imaju posebnu draž, a u ovom periodu ih jedemo najviše. Kako sam veliki ljubitelj voćnih tartova, pomislih da bi upravo ovo malo slatko voće bilo idealno da postane glavni sastojak, meni omiljenog recepta za tart.

Oduševiće vas utisak kako jedete najbolji tart u životu, kao i činjenica da ćete isti napraviti za 20 min, a da uživanje bude još veće, preporučujem da napravite duplu meru, jer ćete svejedno i sami to poželeti nakon što okusite. Ukoliko mandarine spadaju u kategoriju voća koju ne volite, onda probajte ovaj tart sa pomorandžom, višnjama, ananasom, illi pak mixom od ovog voća. Izbor je na vama, a recept sledi dalje u tekstu.

Tart sa mandarinama
Tart sa mandarinama





Za pripremu ovog Tarta sa mandarinama biće vam potrebno sledeće:
Kora:
  • 140 gr brašna
  • 80 gr margarina
  • 1 jaje
  • 50 gr šećera
Krem:
  • 500 ml mleka
  • 8 kašika gustina
  • 250 ml kisele pavlake
    Tart sa mandarinama
    Tart sa mandarinama
  • 10 kašika šećera
  • 4 mandarine

 

Priprema:


Prvo skuvajte fil tako što ćete u šerpu sipati 300 ml mleka i šećer i ostaviti da provri, a posebno razmutiti gustin sa 200 ml mleka, tako da nema grudvica, i sipajte u mleko koje je provrilo. Mešajte da se fil zgusne a potom ostavite sa strane da se prohladi.

Margarin sobne temperature lagano sjedinite sa brašnom i šećerom, dok se smesa ne sjedini a potom dodati jedno jaje. Brašno dodajte po potrebi, potrebno je da dobijete testo koje ćete moći da rasklagijate na radnoj površini.

U kalup obložen pek papirom, spustite testo koje ste rasklagijali na veličinu pleha u kojem planirate da pečete tart, ja sam koristila kalup prečnika 26cm. Ivice od testa, rastanjite uz obruč od kalupa.

Fil koji se malo prohladio sjedinite sa kiselom pavlakom a potom sipajte preko testa u kalupu. Zatim na površinu ređajte kriške od mandarine u kružnom obliku. Pecite tart na 180°C. Kada je pečen, ohladiti i ostaviti da se malo prohladi. Dalje znate, oduševljenje će biti neizostavno.
Prijatno!
Tart sa mandarinama
Tart sa mandarinama

No comments:

Post a Comment