28 Jan 2016

Lady fingers cake

Torta sa piškotama


Nije tajna da sam ja neko ko obožava dekoraciju. Činjenica je da u svakom segmentu života ne samo u kulinarstvu, dekoracija završi pola posla. Zato se ja uvek angažujem oko toga, jer impresija koju recimo jedna torta može da stvori, odluči će o tome da li će to biti ljubav na prvi pogled ili ne.

Na internetu možete pronaći veliki broj recepata sa tagom: torta za pet minuta, nepečene torte, za moderne domaćice :).  Slažem se, to je super, jer ljudi imaju sve manje i manje vremena da kuvaju, spremaju, i svaka alternativa je dobrodošla. Zato danas za vas imam odličnu tortu koja će obuhvatiti sve navedene tagove, a izgledaće kao da ste proveli ceo dan spremajući istu, a u tome je moć dekoracije.



lady_fingers_cake_torta_sa_piskotama
Torta sa piškotama - Lady fingers cake




Kao što možete videti deluje komplikovano, ali samo deluje :). Ovu tortu je toliko jednostavno napraviti, da svaki komentar tipa ,,Nema šanse ja ovo'' - pada u vodu :).  Ako ste još kao i ja ljubitelj piškota, onda je ovo dobitna kombinacija.

Kako bi napravili ovu tortu potrebno je sledće: 
  • 400 gr piškota
  • 300 gr šlaga
  • 200 gr šećera u prahu
  • 3 dcl kisele vode
  • 1 kisela pavlaka
  • 200 ml soka od breskve
  • 500 gr malina

Priprema:



Fil: Umutiti šlag sa postepenim dodavanjem kisele vode. Kada je umućen, dodati u to jednu kiselu pavlaku i šećer u prahu.

Ređanje: Piškote se samo provuku kroz sok, ne treba baš puno da se natope, i rasporede se na dno tacne. Preko njih se stavi polovina fila, a preko toga maline, pa onda opet piškote, druga polovina fila, pa maline, i na kraju piškote.

Po ovoj meri,3x4 u tri reda, utroši se 36 piškota, ostaće vam par komada da pojedete usput :)
Konačno to izgleda ovako:

lady_fingers_cake_torta_sa_piskotama
Torta sa piškotama - Lady fingers cake


Sad zabavni deo. Za dekoraciju je potrebno:

  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 100 gr šlaga
  •  zelena prehrambena boja

Za leptire: Otopiti čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj. Napuniti poslatičarski špric i sa najtanjim nastavkom iscrtati konture leptira na papiru. Da, možete koristiti i šablon svakako :) Papir savijte po sredini prema unutra kako bi dobili efekat podignutih krila i ostaviti da se ohlade u frižideru (između stranica knjige).

lady_fingers_cake_torta_sa_piskotama
Čokoladni leptir - Chocolate Butterfly
Umutiti šlag, sa kiselom vodom i dodati zelenu prehrambenu boju, pa staviti šlag u poslatičarski špric. Ja sam u ovom slučaju koristila ovaj nastavak (nastavak za travu):
lady_fingers_cake_torta_sa_piskotama
Nastavak za travu - Nozzle for Grass



Zatim pustiti mašti na volju :). Prijatno!

lady_fingers_cake_torta_sa_piskotama
Torta sa piškotama - Lady fingers cake



No comments:

Post a Comment