6 Aug 2018

Cherry Plazma Semifreddo

Plazma Semifreddo sa višnjama


Semifreddo već duži vremenski period planiram da napravim, još od dolaska iz Italije gde sam najviše isprobavala baš ovu poslasticu. Semifreddo ili polu zamrznuti italijanski desert predstavlja raj za sva čula. Možda zvuči neobično ali je poenta da se jede baš u tom nekom poluzamrznutom stanju. Kada se mnogo zaledi, nije to to, a opet kada bi jeli tek napravljen, opet ne bi uživali u punom potencijalu ove tako ukusne poslastice. Optimalno je da bude u zamrzivaču neka 3h -4 h.

Da se vratimo na ukus. Dakle plazma, višnje, bela čokolada. Ako vam to nije dovoljan povod da isprobate, onda ću dodati i ovo: nema pečenja, sve je gotovo u roku od par minuta, nema osobe kojoj se ova poslastica nije svidela.

Recept sledi.

Plazma Semifreddo sa višnjama
Plazma Semifreddo sa višnjama 




Za pripremu biće vam potrebno sledeće:


  • 4 žumanceta
  • 4 kašike šećera
  • 200 gr bele čokolade
  • 500 ml slatke pavlake
  • 150 gr plazme
  • 150 gr višanja


Priprema: Žumanca dobro umutite sa šećerom, pa sipajte u posudu za kuvanje na pari. Mešajte par minuta, a onda u to dodajte 200 gr bele čokolade, i dobro promešajte da se istopi. Ostavite da se ohladi.


Slatku pavlaku umutite pa joj dodajte fil od žumanaca i bele čokolade.

Plazmu izdrobite.

Za ovu poslasticu će vam biti potreban ovakav pleh. Obložite ga sa rastegljivom folijom, pa po dnu sipajte par kašika izdrobljene plazme. Potom sipajte polovinu smese, a onda poređajte očišćene višnje. Ostatak plazme sjedinite sa drugom polovinom fila, pa sipajte preko višanja i poravnajte. 

Kao što napomenuh, potrebno je da u zamrzivaču odstoji 3h-4h, ali ako ne uspete da izdržite, niko vas neće okriviti :)

Prijatno!

1 comment: