18 Jun 2017

Banana Split Popsicles

Banana Split PopsiclesKada su se prvi put pojavili Popsicles bila sam oduševljena idejom, zbog činjenice da napokon sladolede koje pravimo kući, možemo približno predstaviti kao kupovne. Koliko puta vam se desilo da kupite sladoled u kesici, umutite, a u nedostatku odgovarajućeg kalupa, isti sipate u činije, i posle jedete kašičicom. Te iste modle za Popsicles su osmišljene kako bi napravili sladoled na nekoj vodenoj bazi, sezonsko voće koje se izmiksa u blenderu i sipa u modle, i eto osvežavajuće zdravije verzije sladoleda. Naravno da možete praviti sve verzije sladoleda koje poželite.

Ja sam htela da isprobam svoju omiljenu verziju koju inace jedem kao smoothie, ali isto tako može da se iskorisiti i za Popsicles. Lako je za napraviti, sve što će vam biti potrebno su banane, jabuka, jogurt, pavlaka, mleko i blender. Svakako da možete kombinovati i neko vaše omiljeno voće, sve je stvar ukusa. A recept sledi.

Banana Split Popsicles
Banana Split PopsiclesZa pripremu Banana Split Popsicles biće vam potrebno:


Modle za Popsicles
Modle za Popsicles
  • 2 banane
  • 1 jabuka
  • 1 kašika pavlake
  • 240 ml jogurta
  • 2 kašike mleka
  • 3 kašike šećera
  • 100 gr čokolade

Priprema:


Sve sastojke osim čokolade, stavite u blender i dobro izmiksajte dok smesa ne postane glatka. Sipajte u modlice za Popsicles i ostavite u zamrzivaču 4h-6 h, a najbolje bi bilo preko noći.

Da bi izvadili sladoled iz modlica stavite modlu u vruću vodu na samo 5s i onda će normalno da se vade iz istih. 

Čokoladu istopite u mikrotalasnoj i dekorišite sladoled, a po želji pospite seckanim orasima, stavite ukrasne mrvice i slično i uživajte u osvežavajućoj poslastici koja će se svima svideti a posebno deci.

Prijatno!


English Version


No comments:

Post a Comment