28 Aug 2017

Pear Tart

Tart sa KruškamaKada je voće u pitanju, mesec avgust je meni definitivno asocijacija na kruške. U dvorištu ih imam toliko da bih komotno mogla svaki dan da pravim kolače sa kruškama. ..Što i radim :)

Samim tim, izdvojila bih ovaj tart kao najbolji izbor kada planirate poslasticu sa ovim voćem. Mada ih ima još mnogo, ali budite strpljivi. Što se tiče ovog tarta, meni je to nešto jako ukusno, uvek sam volela tu vrstu poslastice, pogotovu što se odlično slažu uz sladoled. Tako da definitivno ako u toplim danima avgusta, poželite neko dobro osveženje sa sezonskim voćem, ovo je savršen izbor.
Recept sledi.
Tart sa Kruškama
Tart sa KruškamaTart sa Kruškama
Tart sa Kruškam
Za pripremu ovog tarta biće vam potrebno sledeće:


  • 150 gr margarina
  • 5 kašika prah šećera
  • 200 gr brašna
  • 700 gr kruški
  • 50 gr šećera
  • 2 kašike cimeta
  • 2 kašike gustina

Priprema:


Tart sa Kruškama
Tart sa Kruškama
Kod pripreme ovog testa, poenta je da umutite margarin penasto sa prah šećerom, onda ostavite mikser i dodajte brašno, a rukama zamesite testo. Ono što ja uradim ponekad ako je bas suvo testo, ruku provučem kroz vodu i onda nastavim sa pripremom testa dok testo ne postane glatako. Ostavite testo na pola sata da odstoji na sobnoj temperaturi. 

Fil pripremite tako što ćete kruške oljuštiti i iseći na kockice. Tome dodajte šećer, cimet i gustin i samo dobro promešajte. 

Testo rasklagijajte najviše što može, stavite na dno okruglog kalupa, moj kalup je bio prečnika 22cm. Ono testa što ostane, odsecite, i od toga secite tračice kojima ćete ukrasiti tart. Sipajte fil, i po vašem izboru ukrasite pitu, ja sam tračice od testa ukrštala tako da se dobije izgled mrežice. 

Pecite tart na 180°C.
Tart sa Kruškama
Tart sa Kruškama

Ne zaboravite savet sa početka priče, sladoled je odličan kombo. Od vanile :)

Uživajte.
Prijatno!

No comments:

Post a Comment